Brüsszelben a lehető legmagasabb szinten a terrorfenyegetettség

2015.11.21. 01:05 Módosítva: 2015.11.21. 10:36

A belga válságközpont (Centre de Crise) pénteken megerősítette a Belgium egész területére, de különösen a Brüsszelre érvényes biztonsági készültséget.

Frissítés:
Brüsszelben már a legmagasabb szinten a készültség

Szombat hajnalban a legmagasabb, negyedik szintre emelték a terrorfenyegetettség mértékét Brüsszelben, egy küszöbön álló veszélyre hivatkozva. A belga belügyminiszter felügyelete alatt álló Fenyegetésértékelési Elemző Testület (OCAM) legújabb elemzése szerint Brüsszel körzetében „nagyon komoly” a terrorfenyegetettség mértéke. Az intézkedés néhány órával azután lépett hatályba, hogy a belga igazságszolgáltatás terrorizmussal vádolt meg egy Belgiumban őrizetbe vett, a múlt heti párizsi terrorakciókkal kapcsolatba hozható személyt.

A fenyegetettség szintjét továbbra is hármasra értékelik egy négyes skálán, amelyet „lehetséges és valószínű” veszélyt jelent.

A párizsi mészárlás kitervelője, Abdelhamid Abaaoud halálhíre után azonban a belga hatóságok arra kérnek mindenkit, hogy a forgalmas helyeken: koncerten, tömegeket mozgató eseményen, vasútállomáson, repülőtéren, tömegközlekedési eszközön és vásárlóközpontokban az eddiginél is jobban ügyeljenek az esetleges veszélyforrásokra, és működjenek együtt az ellenőrzéseket végző hatóságokkal.

Szóljon hozzá az EUrologus Facebook-oldalán !

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport