A tavalyelőtti brüsszeli robbantásokra emlékeztek az EU vezetői

2018.03.22. 20:46 Módosítva: 2018.03.22. 21:12

Fehér szalagot viseltek a csütörtöki Európai Tanács résztvevői, rajtuk „22. 03.” felirattal. Arra emlékeztek, hogy két évvel ezelőtt ezen a napon követtek el robbantásos merényletet a brüsszeli nemzetközi repülőtéren és az európai uniós negyed egyik metróállomásában. 

„Szeretném még egyszer kifejezni a tisztelemetet az áldozatoknak, és mindenkit arra kérek, hogy gondoljon azokra, akik túlélték ezt az eseményt. – mondta az Európai Bizottság vezetője, Jean-Claude Juncker a politikai tanácskozás szünetében tartott sajtótájékoztatója elején. – A dráma, amit ők azóta napi szinten megélnek, olyasmi, amit soha senkinek nem kívánok.”

Délelőtt 9:11-kor egy kis időre leállították a metróforgalmat, és a Maalbeek megállóban, ahol a második támadás történt, megemlékezést tartottak. A belga királyi pár, a miniszterelnök, a brüsszeli régió miniszterelnöke és Brüsszel polgármestere koszorút helyezett el az emlékfal előtt, amit egy évvel ezelőtt írtak tele üzenetekkel az áldozatok hozzátartozói. A megállóban a reklámtáblákat lecserélték a tizenhat halálos áldozat neveit felsoroló piros plakátokra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport