Az Európai Néppárt letiltotta néhány Orbánt kritizáló Twitter-követőjét

2018.12.03. 12:25
A CEU egyik tanára és a Human Rights Watch jogvédő szervezet egyik igazgatója is köztük volt. Azután tiltották le őket múlt héten, hogy a Twitteren szidták az Európai Néppártot, amiért támogatják Orbán Viktort. Vasárnapra feloldotta a blokkolást a Néppárt, és elnézést kért, azt írták: véletlen hiba történt.

„Erősebben kellene meghúzni a határokat, Európai Néppárt, mert a kis diktátorotok, Orbán gond nélkül túlment rajtuk. Ezen a héten kirúg egy egyetemet és „adományként” elfogad nagy médiacégeket egy propaganda alapítványhoz. Ezt értitek az alatt a szlogen alatt, hogy „Együtt erősebbek vagyunk”?” – ezt üzente Twitteren az Európai Néppártnak Simon Rippon, a Közép-európai Egyetem egyik tanára múlt csütörtökön.

Simon Ripon
Simon Ripon

Másnap reggel észrevette, hogy az Európai Néppárt letiltotta őt a Twitter-oldaláról.

Hasonlóan járt Andrew Stroehlein, a Human Rights Watch jogvédő szervezet európai média igazgatója. Úgy gondolja, hogy azért blokkolták a hozzáférést az EPP Twitter-fiókjához, mert azt írta:

„Emiatt szégyellheti magát a Néppárt. Nem mondhatod azt, hogy a demokráciát támogató pártok frakciója vagy, ha közben azt a Fideszt támogatod, amelyik aláásta az oktatás és a média szabadságát és más alapvető jogokat. A Néppárt hátat fordított az alapvető demokratikus értékeknek.”

Az EPP vasárnap este visszavonta a letiltásokat, és bocsánatot kért. Azt írták, hogy véletlen hiba történt.

Anrew Stroehlein nem hiszi, hogy ez lenne a helyzet. „Hogyan lehetne „véletlen”? Kit tiltottak még le azokon kívül, akik kritizálták, hogy az EPP támogatja az antidemokratikus Orbánt? Két vagy három kattintás kell hozzá, hogy valakit letiltsanak. Veletek előfordult már, hogy véletlenül letiltottatok valakit?”

Az Európai Néppárt nem hozta nyilvánosságra a listát azokról, akiket letiltott a fiókjáról.

(via HVG.hu)

Szóljon hozzá az EUrologus Facebook-oldalán !

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM