Judit
3 °C
6 °C

Brutális támadás Fallúdzsában

2004.03.31. 19:12
Négy embert megégettek és megcsonkítottak feldühödött irakiak Fallúdzsában. Az áldozatok nemzetisége és szerepe nem ismert, négyük közül három amerikai állampolgár. A szunnita területen újra fellángolt erőszakban öt katona is életét vesztette.
Megégettek, megkínoztak és feldaraboltak négy embert Fallúdzsában. Az áldozatokat egy az amerikai vezetésű koalícióban használthoz hasonló terepjáróból rángatták ki a faludzsaiak - jelentette a BBC. A CNN legfrissebb értesülései szerint a négy személy Irakban munkát vállaló volt, közülük három amerikai állampolgárságú.

A város térségében - az amerikaiakkal szembeni ellenállás központjában - az utóbbi időben hevesebbek lettek a harcok. A BBC tudósítója naponta számol be összecsapásokról, a múlt héten két amerikai katona és több iraki civil vesztette életét.

Fellógatták a halottakat

Egyelőre nem tudni, kik a szerdai támadás áldozatai - a koalíciós erők parancsnoksága nem számolt be veszteségekről. A BBC jelentése szerint az egyik áldozat mellett amerikai útlevél hevert.

A szemtanúk beszámolója szerint az autót felgyújtották, a feldühödött helyiek kirángatták a megégett áldozatokat, majd ásókkal verték és feldarabolták őket. "A testeket az öreg hídra akasztották, mint a levágott birkákat" - nyilatkozta a BBC-nek egy helyi lakos.

Egy másik támadásban, szintén Bagdadtól nyugatra öt katona vesztette életét. Kocsijuk házi készítésű robbanószerkezetre futott egy közúton. A koalíciós parancsnokság nem tett említést az áldozatok nemzetiségéről.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!