Salamon
7 °C
13 °C

Tíz halott a New York-i komptragédiában

2003.10.16. 10:12
Kapcsolódó cikkek (1)
Az FBI is bekapcsolódott a tíz halálos áldozatot követelő New York-i kompbaleset nyomozásába. A szemtanúk szerint túl nagy sebességgel a kikötőbe érkező hajó elsőtisztje káromkodva menekült a helyszínről, majd rendőrségi források szerint öngyilkosságot kísérelt meg: főbe lőtte magát és az ereit is felvágta.
Tíz halálos áldozatot követelő balesetet szenvedett egy Staten Islandet Manhattannal összekötő komp New Yorkban. Nevük elhallgatását kérő rendőrségi források szerint a hajó elsőtisztje a tragédia után öngyilkosságot kísérelt meg.

Káromkodva menekült

A komp egyik matróza szerint az elsőtiszt a baleset után káromkodni kezdett, majd lezárta a hajó motorját és elmenekült a helyszínről. A rendőrségi források szerint menekülése után megkísérelte főbe lőni magát, még az ereit is felvágta csuklóján.

Hivatalosan csak annyit ismernek el, hogy a férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol már több műtétet is végrehajtottak rajta.

Csontjaikat törték

A tragédiában negyvenketten sérültek meg. A többségük csonttöréseket szenvedett, hármuk állapota súlyos - jelentette az AP.

A baleset körülményei egyelőre nem ismertek. Bár az eset után a helyszínre siető Michael Bloomberg New York-i polgármester szerint "semmi sem utal arra, hogy az eset több lenne szörnyű balesetnél", a szemtanúk szerint a komp a megszokottnál nagyobb sebességgel, valószínűtlen szögben közelítette meg a Staten Islandi dokkokat.

Nem volt esélyük

A hajó a kikötői póznáknak ütközött, az oszlopok a fő utasfedélzetre zuhantak. A komp ezerötszáz utasa pánikszerű menekülésbe kezdett, többen a jeges vízbe vetették magukat. "Csak annyit láttam, hogy dőlnek ránk az oszlopok. Az emberek menekültek, de látszott, hogy néhányuk nem fogja megúszni" - nyilatkozta egy utas az NY1 városi hírmagazinnak.

A baleset körülményeinek vizsgálatába a szövetségi ügynökök is beszálltak - jelentette a Reuters.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.