Árpád
-2 °C
9 °C

Földrengés Afganisztánban és Pakisztánban

2002.01.03. 09:47
Közepes erejű földrengés rázta meg Pakisztán északi részét és a szomszédos Afganisztán egy kisebb területét csütörtök délelőtt - jelentette a BBC. Az okozott kárról és az áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.
Több afgán nagyvárost - többek között Kabult - illetve a pakisztáni fővárost, Iszlamábádot is földrengés rázta meg csütörtök délelőtt. Az átlagosan mintegy fél percig tartó rengések erejét az észak pakisztáni Pesavar és az afganisztáni Mazari- Sarif városa mellett, még az indiai fővárosban, Új-Delhiben is lehetett érezni.

A pakisztáni fővárosban a lakóházak alapjai megremegtek, az otthonokban a csillárok kilengtek. Az afgán határ közelében fekvő Pesavarban az első rengés után az utórezgések következtében tíz percig mozgott a föld.

Az Iszlámábádtól több mint 500 kilométerre fekvő Kabulban a lakosok heves lökésekről számoltak be. A földrengés alapjaiban rázta meg a kabuli repülőtér épületét, ahonnan az emberek félelmükben az utcára rohantak.

A pakisztáni meteorológiai szolgálat illetékese elmondta: a Richter skála szerinti 5,8 -as erősségű földmozgás epicentruma Pesavartól 300 kilométerre, az afganisztáni-pakisztáni határon átnyúló Hindukus-hegységben volt. A földrengések egyébként gyakoriak a térségben.

Az MTI jelentése szerint legalább 5-ös erősségű földrengés rázta meg Tádzsikisztán fővárosát is. Dusanbéban a lakóházakban megmozdultak a bútorok, a lakosok ijedtükben az utcára futottak. A térségből jelentős anyagi károkról és áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.