Árpád
-2 °C
9 °C

Barátságról beszélt Bush és Chirac

2003.06.02. 16:25
Barátságos gesztusokkal igyekszik meggyőzni a világot a francia-amerikai viszony rendeződéséről Bush és Chirac. A kedélyes nyilatkozatok azonban komoly vitákat takarnak, Chirac ismét amerikai terveket fúrna meg.
"Lehetnek nézeteltéréseink, de ez nem jelenti azt, hogy barátságtalannak kell lennünk egymáshoz"- jelentette ki George W. Bush Chirac francia államfővel folytatott eviani megbeszélései után. Az iraki háború előtti viták miatt rossz viszonyban lévő két politikus közös sajtótájékoztatóján baráti gesztusokat tett a másik felé - Chirac a BBC tudósítása szerint kedélyesen meglapogatta Bush vállát a tájékoztató közben.

"Tudom, országainkban sokan kíváncsiak arra, hogy képesek vagyunk-e a nyugodt párbeszédre? A válaszom erre az, hogy teljes mértékben" - jelentette ki Bush. A tárgyalások hangnemét mindkét államfő "nagyon kedvezőnek" ítélte.

Nem tudni azonban, hogy a hivatalos kedélyesség milyen valós lépéseket takar. A Guardian értesülései szerint a színfalak mögött inkább kemény vita folyik, mint a kapcsolatok rendezése. A brit lap úgy tudja, Chirac elnök az Egyesült Államok előterjesztései közül többet is megakadályozna.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!