Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Jövő héten nyithatnak a bagdadi minisztériumok

2003.04.24. 16:22
Az Irak irányítására kiválasztott hatvan akadémikussal és technokratával folytatott tárgyalása után már a minisztériumi munka egy héten belüli újraindításában reménykedik Jay Garner. Irak amerikai kormányzója szerint az országot irakiak irányítják majd, hiszen ereikben a "civilizáció bölcsőjének vére" folyik.
Már a jövő héten megnyílhatnak az iraki minisztériumok - jelentette be Jay Garner, Irak háború utáni újjáépítésének irányítója. A kormányzásra kijelölt Garner egy heti rendkívüli fizetés és rendszeres havi juttatások ígéretével kívánja visszacsábítani az iraki államigazgatás dolgozóit - jelentette a BBC.

Kiválasztottak

Bejelentését megelőzően Garner hatvan kiválasztott iraki technokratával és akadémikussal folytatott tárgyalásokat. A kiválasztottak az amerikaiak szerint alkalmasak lehetnek Irak jövőbeni irányítására. "Hamarosan megindul a kormányzati tevékenység. Az új irányítótestületekben irakiak is lesznek. Irakiak fogják irányítani" - jelentette be Garner sajtókonferenciáján.

Az amerikaiak egyetlen szerepe a stabilitás biztosítása, hogy az irakiak újra saját maguk irányíthassák az országot - vélekedett Garner. Mint mondta, az irakiak ereiben a "civilizáció bölcsőjének vére folyik".

Az új kormányra váró legnagyobb feladat a rend biztosítása lehet - véli a BBC bagdadi tudósítója. Bár a fővárosban már több mint két hete véget értek a harcok, Bagdad továbbra sem tekinthető biztonságosnak. Az egész városban a becslések szerint nyolcmillió fegyver lehet közkézen, ezek begyűjtése az államigazgatás egyik első feladata lehet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.