Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Melegpornóbotrány az amerikai elitalakulatnál

2006.02.01. 10:42
Kapcsolódó cikkek (1)
Hét amerikai elitkatona szerepelt egy melegpornóhonlapon, jelentette az AP. Az amerikai hadseregben a homoszexualitás nem kizáró ok, a homoszexuális aktus azonban már igen. Vádakat egyelőre mégsem emeltek.

Új barakba költöztették a legendás 82. légiszállítású hadosztály katonáinak egy csoportját az alakulat Fort Bragg-i bázisán. A katonai ügyészek ugyanis melegpornóbotrány ügyében folytatnak nyomozást. Indoklásuk szerint a katonákat személyiségi jogaik védelmében kellett áthelyezni, "nem pedig biztonsági okokból" - jelentette az AP.

A hírügynökség értesülései szerint a világ bármelyik pontján 18 órán belül bevethető elitkatonák közül legalább heten szerepeltek egy melegpornóhonlapon. A honlap domainnevének birtokosa a Fort Braggel egybeépült észak-karolinai LaFayette lakója. Megadott emailcímén és telefonszámán azonban elérhetetlennek bizonyult, írja az AP.

A hírügynökség nem árulta el a honlap címét, csak annyit, hogy azon nincs direkt utalás arra, hogy az oldalon látható katonák a 82-es hadosztály tagjai volnának.

Az alakulat ugyanakkor elismerte, hogy katonái érintettek a botrányban. Az Egyesült Államok hadseregének szabályzata alapján a homoszexualitás nem ad okot a hadseregből való kizárásra. Ugyanakkor a homoszexuális nemi aktus már "összeegyeztethetetlen a katonai szolgálattal" - idézi az AP a szabályzatot.

A botrányban érintett katonák ellen ennek ellenére még nem emeltek vádat, bár ügyvédet már fogadhattak.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.