Judit
-2 °C
8 °C

George Alexander a kétezredik amerikai halott Irakban

2005.10.26. 01:03
Egy október 17-i támadás sérültje az iraki háború kétezredik amerikai katonaáldozata. Az amerikai elnök katonafeleségek előtt tartott beszédében megrendülten emlékezett az áldozatokra, és a háború folytatását ígérte.

Kétezerre emelkedett az iraki háború amerikai katonaáldozatainak száma.

A Pentagon kedden jelentette be, hogy egy texasi kórházban meghalt George Alexander őrmester, aki október 17-én sebesült meg Szamarrában, egy új mellett elhelyezett pokolgép robbanásakor. A két és fél éve, 2003 márciusa óta tartó konfliktusban több mint 15 ezer amerikai katona sebesült meg.

A bejelentést követően George Bush amerikai elnök - egy washingtoni légitámaszponton, amerikai katonafeleségekkel elköltött közös ebéden - megrendülten emlékezett meg az áldozatokról, egyszersmind az iraki amerikai szerepvállalás fenntartását ígérve.

Mint mondta, az elesettek emléke előtti legjobb tisztelgés az, ha az Egyesült Államok befejezi küldetését, és a szabadság elterjesztésével lerakja a béke alapjait. Az elnök szerint az Irakban a terrorizmus ellen vívott háború további áldozatokat, időt és elszántságot fog követelni.

Irakban 97 brit mellett 102 szövetséges katona - köztük egy magyar - vesztette életét harci cselekményben. A legtöbb szövetséges katona (141) 2004 novemberében vesztette életét a 2003 márciusa óta tartó háborúban.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!