Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Tizenhét évet kaphat az irakiakat kínzó amerikai

2005.01.15. 00:59
Bűnösnek találták Charles Graner-t, aki Abu Graibban gúlába állította a csuklyás irakiakat. Fiának anyja ugyanezért szintén bíróság előtt áll.
Bűnösnek találta pénteken egy katonai esküdtszék Charles Graner amerikai katonát, a Bagdad melletti Abu Graib börtönben elkövetett fogolykínzások egyik főszereplőjét.

Egy texasi katonai bíróság tíz katonatisztből álló esküdtszéke mint a tíz vádpontban bűnösnek találta Granert. Ezek között szerepel a foglyok bántalmazására szőtt összeesküvés, kegyetlenkedés, testi sértés, kötelességszegés, az igazságszolgáltatás akadályoztatása és méltatlan magaviselet.

Charles Graner, aki börtönőrként szolgált az Abu Graib börtönben, ártatlannak vallotta magát.

Családi ügy

A meztelen és fejükön gyakran csuklyát viselő iraki foglyok megalázásáról készült és tavaly áprilisban az egész világot bejáró digitális fotók egyik jellegzetes alakja a mosolygó Graner, akit akár 17 és fél évi börtönre is elítélhetnek. A meztelen iraki foglyok emberi gúlájáról készült egyik képen Graner együtt látható a nála is jobban elhíresült Lynndie England tartalékossal.

Az ugyancsak katonai bíróság elé állított tartalékos katonanő egy másik képen meztelen iraki foglyot tart pórázon. England októberben fiút szült Granertől.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!