Piroska
-10 °C
1 °C

Teherszállító géppel vinnék a kitoloncolt grúzokat

2006.10.09. 15:49
Mihail Szaakasvili szerint sértő a kitoloncolt grúzokra nézve, hogy teherszállító géppel vitték volna őket Tbiliszibe, ezért a grúz elnök nem engedte leszállni a gépeket.

Mihail Szaakasvili grúz elnök utasítást adott arra, hogy a tbiliszi repülőtér ne fogadja az Oroszországból kitoloncolt grúzokkal érkező orosz teherszállító repülőgépeket, de annak a készségének is a jelét adta, hogy a két ország között kialakult válságot tárgyalások útján oldják meg.

"Bármikor készek vagyunk az orosz féllel a kétoldalú tárgyalásokra, de őszintén reméljük, hogy véget vetnek az emberi jogok kirívó, etnikai hovatartozásán alapuló, a XXI. században teljesen elfogadhatatlan megsértésének" - mondta a grúz elnök.

Közölte, fontolóra vette, hogy az ügyet az Emberi Jogok Európai Bírósága elé viszi.

Mindent megteszünk, hogy polgáraink jogait ne sérthessék meg. A kitoloncolt embereket utasszállító gépeken kellene hazaküldeniük, utazzanak azok marhavagonokban, akik ilyen döntéseket hoznak, vélekedett a grúz elnök.

A grúz elnök a BBC World brit tévécsatorna adásában visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint ő oroszellenes lenne, mint mondta, szereti Oroszországot, az orosz népet és az orosz kultúrát.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.