Gyöngyi
2 °C
13 °C

Gránátvetővel lőtték a grúz televízió épületét

2003.12.29. 10:06
Gránátvetővel lőtték hétfőn a vezető független televízió stúdióinak épületét a grúz fővárosban, Tbilisziben. Személyi sérülés nem történt, de az épületben károk keletkeztek.
Az ismeretlen támadók által kilőtt gránátok lyukat robbantottak a Rusztavi-2 televízió épületének betonfalába, egészen közel ahhoz a helyhez, ahol a televízió szolgálatban lévő személyzete tartózkodott - közölte Valerian Haburdzania grúz állambiztonsági miniszter.

Egyelőre nem ismeretes a támadók kiléte, sem indítéka, így azt sem tudni biztosan, hogy van-e közvetlen köze az esetnek a kaukázusi országban uralkodó belpolitikai feszültséghez.

A volt szovjetköztársaságban a jövő hónapban esedékes parlamenti választásokra és elnökválasztásra készülnek. Január 4-én rendezik az új választásokat, miután a legfelsőbb bíróság érvénytelenítette az ősszel megtartott választások eredményeit.

Az érvénytelenítés előzménye: Eduard Sevardnadze akkori államfő ellenzéke, választási csalásokat emlegetve, nagyszabású utcai tiltakozásokat rendezett Tbilisziben a hatalom számára kedvező választási eredmények ismeretessé válása után, s az ellenzéket támogató tüntetők tömege elfoglalta a parlament épületét. A tiltakozó akciók sorozata nyomán Sevardnadze végül lemondásra kényszerült.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!