Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Légicsapásban halt meg egy Hamász-vezető Gázában

2004.09.19. 22:57
Az öngyilkos merényletekkel gyanúsított brigád vezetőjét rakétákkal ölték meg izraeli helikopterek.
Izraeli légicsapásban életét vesztette a Hamász szélsőséges palesztin szervezet fegyveres szárnyának egyik helyi vezetője vasárnap este Gáza városában.

Az áldozat Halid Abu Szalmijeh, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok helyi vezetője - közölte a Hamász, amely pontosan mindazonáltal nem jelölte meg, a harmincas éveiben járó férfi milyen szerepet játszott az Izraelben már több tucat öngyilkos merényletet elkövető szervezetben.

Szemtanúk villanást láttak a levegőben, majd rakéta csapódott az áldozat autójába Gáza belvárosában. A nagy erejű robbanásban a Hamász vezető életét vesztette. Újabb, kórházi forrásokra hivatkozó jelentés szerint a detonáció hat járókelőt is megsebesített, közülük kettőt súlyosan.

Palesztin biztonsági források közölték, hogy izraeli helikopterekről kilőtt rakéta okozta a robbanást. Az izraeli hadsereg hivatalosan nem kommentálta a detonációról szóló beszámolókat, nevük elhallgatását kérő katonai források azonban tudatták, hogy egy izraeli helikopter hajtotta végre a támadást.

A robbanás néhány méterre történt attól a helytől, ahol izraeli helikopterektől kilőtt rakéták idén áprilisban végeztek Abdel-Aziz Rantiszivel, a Hamász vezetőjével. Néhány héttel korábban a szélsőséges szervezet alapítója és szellemi vezetője, Ahmed Jaszin sejk vesztette életét ugyanilyen módon.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.