Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

FAZ: Medgyessy leleplezése bumeráng az ellenzéknek

MTI
2002.08.22. 10:55
A Frankfurter Allgemeine Zeitung csütörtökön - az egykori NDK állambiztonsági szerveinek köznyelvi elnevezésére utalva - Magyarország Stasija felfalja gyermekeit címmel és Medgyessy ,,leleplezése" bumerángnak bizonyulhat az ellenzék számára alcímmel számolt be az elmúlt hetek magyarországi belpolitikai fejleményeiről. A tájékoztató jellegű írásban a szerző, Reinhard Olt megjegyzi, hogy Medgyessy ,,átvilágítása", vizsgáló bizottság felállítása bumerángként üthet vissza az ellenzékre. Az ellenzék felfogása szerint a Medgyessy-ügy ,,még messze nincs lezárva". Ez azonban önmagára nézve is érvényes lehet.

Amennyiben ugyanis a koalíciós pártok által széthintett ,,információk" valóságon alapulnak, az annyit jelent, hogy az 1990-es első szabad választások óta működő magyar kormányokban összesen tíz miniszter állt még a rezsim idején a kommunista titkosszolgálattal kapcsolatban.

Ami az ellenzéket különösen megterheli, az az a körülmény, hogy a ,,konzervatív" kormányok tagjai közül többen lennének érintve a verdikt által, mint a szocialista párt posztkommunista kormányainak tagjai közül - közli a német lap szerzője konklúzióként.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.