Ambrus
-7 °C
3 °C

Őrizetbe vették az al-Kaida egyik közvetítőjét Hollandiában

MTI
2002.09.13. 21:37
A holland rendőrség pénteken az amszterdami repülőtéren őrizetbe vett egy kurd férfit, akit az Egyesült Államokban azzal vádolnak, hogy közvetítő tevékenységet folytat az al-Kaida terrorszervezet és Szaddám Huszein iraki elnök között. A holland igazságügyi minisztérium megerősítette, hogy őrizetbe vettek egy férfit a légikikötőben, de erre vonatkozóan nem szolgált részletekkel.

Közölték, hogy a férfitől a közbiztonságra hivatkozva megtagadták a beutazási engedélyt. A holland bevándorlási hivatal, a titkosszolgálat és az igazságügyi minisztérium közösen vitatja meg, hogy mit tegyen az ügyben.

A NOS holland közszolgálati televízió értesülése szerint a férfit Mullah Krekarnak hívják, és az Anszar al-Iszlám nevű szélsőséges szervezet vezetője. Iránból érkezett és a norvég fővárosba, Oslóba utazott volna tovább, ahol jelenleg lakik. Amszterdam csupán útjának közbenső állomása volt. A televízió tájékoztatása szerint a norvég hatóságok is kérik kiadatását, hogy megvonják tőle tartózkodási engedélyét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.