Judit
-2 °C
8 °C

Képviselők szállták meg az ukrán tévét

MTI
2002.09.24. 00:02
Ukrán ellenzéki vezetők hétfő este elfoglalták az állami televízió 1. csatornájának stúdióját és megakadályozták az esti hírműsor sugárzását.

A képviselők negyedórával a hírműsor kezdete előtt érkeztek meg a stúdióba, beálltak a műsorvezető háta mögé, és közölték, hogy az ukrán néphez kívánnak szólni. A híradó ezt követően nem került adásba, mivel a képviselők nem tudtak bejutni abba a helyiségbe, ahol a sugárzáshoz szükséges berendezések találhatók.

A stúdióban mintegy negyvenen tartózkodtak, közöttük tíz parlamenti képviselő: Alekszander Moroz a szocialista párt, Petro Szimonyenko a kommunista párt, illetve Julija Tyimosenko a róla elnevezett jobboldali pártszövetség elnöke, és mások. Igor Sztorozsuk, a tévétársaság igazgatója igyekezett rábeszélni a képviselőket, hogy hagyják el a stúdiót. A helyszínen rendőrök is tartózkodtak, de az Interfax jelentése szerint nem került sor erőszakra.

A képviselők mintegy két óra elteltével hagyták el a stúdiót. Távozáskor Julija Tyimosenko közölte: a tévé igazgatója megígérte, hogy szerdán műsoridőt kapnak a csatornán. Szimonyenko szerint viszont csak arra kaptak ígéretet, hogy megvitatják velük a műsoridő rendelkezésre bocsátásának lehetőségét.

Az ellenzék kedd délelőttre nagyszabású tiltakozó megmozdulást szervez a fővárosban, egy korábbi rendőrségi akció elleni tiltakozásul, amikor lebontották a Leonyid Kucsma elnök lemondását és előrehozott elnökválasztást követelő tüntetők elnöki hivatal közelében felvert sátrait.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!