Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Gépeltérítési kísérlet a Bologna-Párizs járaton

2002.11.27. 17:38
Francia illetékesek szerint egy magát az al-Kaida tagjának valló férfi megpróbált eltéríteni egy olasz gépet. A repülőgép Lyonban szállt le, ahol a férfit letartóztatták. A BBC értesülései szerint egyetlen utas sem sérült meg az incidensben.

A férfi egy távirányítót tartott a kezében, amiről azt állította, hogy egy bombát tud vele működésbe hozni. Hatvanhét utas és a hét fős személyzet tartózkodott az eredetileg Bolognából Párizsba tartó gépen. A férfi bement a pilótafülkébe, amikor a gép épp Svájc légterében tartózkodott, és közölte a pilótával, hogy fel akarja venni a kapcsolatot a sajtóval, mert ő az al-Kaida egy tagja. A pilóta a közelben fekvő lyoni repülőtérre irányította a gépet.

A férfi, akinek állampolgárságát egyelőre nem sikerült megállapítani, korábban nem került a rendőrség látószögébe - közölte újságírókkal a lyoni rendőrség szóvivője. A helyszínre kiérkező speciális erők bevetésére nem volt szükség. A gépeltérítési kísérlet hírét Rómában Enzo Bianco, az olasz parlament titkosszolgálatokkal foglalkozó bizottságának elnöke jelentette be.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.