Natália
-3 °C
7 °C

Amerikai figyelmeztetés az ENSZ Biztonsági Tanácsának

MTI
2003.01.20. 20:10
Colin Powell amerikai külügyminiszter hétfőn arra intette az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy ne bújjon ki felelőssége alól az iraki fegyverzetellenőrök jövő hétfőn esedékes beszámolója után.

Powell szerint a Biztonsági Tanács nem riadhat vissza, ha Irak nem tesz eleget kötelezettségeinek. "Nem kárhoztathat bennünket tehetetlenségre a félelem az előttünk álló nehéz választások miatt" - hangsúlyozta az amerikai külügyminiszter a Biztonsági Tanácsnak a terrorizmus elleni küzdelemről rendezett tanácskozásán, amelyet azonban alapvetően az iraki kérdés uralt. A BT hétfői tanácskozásán kiütköztek az ellentétek Irak ügyében. Egyedül Jack Straw brit külügyminiszter volt Washingtonnal azonos hullámhosszon. Leszögezte, hogy a bagdadi rezsim napjai meg vannak számlálva, ha nem vet véget a bújócskának. Straw azzal kapcsolta össze a terrorizmus elleni harcot az Irak elleni katonai akcióval, hogy a rezsim tömegpusztító fegyverei terroristák kezére kerülhetnek.

Joschka Fischer német külügyminiszter ugyanakkor leszögezte, hogy országa ellenzi az Irak elleni háborút, Igor Ivanov orosz külügyminiszter pedig arra figyelmeztetett, hogy a terrorizmus elleni küzdelem sikere a széles antiterrorista koalíció egységétol függ, és a harc még csak az elején tart.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.