Előd
5 °C
11 °C

A NAÜ február elején dönt Észak-Koreaáról

MTI
2003.01.24. 15:18
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) igazgató tanácsa február 3-i ülésén vitatja meg Észak-Korea nemzetközi aggodalmat okozó nukleáris politikáját, s dönt arról, hogy az ügyet az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé terjessze-e.

A világszervezet atomenergia-ügynökségének szóvivője, Mark Gwozdecky pénteken elmondta: az Egyesült Államok egy hete szorgalmazza, hogy terjesszék a BT elé a témát, miután Észak-Korea kiutasította a NAÜ ellenőreit és bejelentette, hogy kilép az atomsorompó-egyezményből. Mark Gwozdecky nem kívánt jóslásokba bocsátkozni a várható döntéssel kapcsolatban, de megerősítette, hogy dolgoznak egy olyan határozattervezeten, amely a BT elé vinné a phenjani kommunista rezsim ügyét.

Oroszország azt hangsúlyozza, hogy Észak-Korea "hadüzenetként" értékelné az ellene hozott esetleges szankciókat. Az Egyesült Államok ezzel szemben azt állítja, hogy nem áll szándékában azonnali szankciókat követelni a Biztonsági Tanácstól a nukleáris kötelezettségvállalásait megsértő Észak-Korea ellen.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!