Ágnes
-13 °C
0 °C

Vizsgálódnak a parlamenti 'poloskák' ügyében Ukrajnában

MTI
2003.01.31. 16:05
Az ukrán főügyészség vizsgálatot rendelt el azoknak a miniatűr lehallgató készülékeknek az ügyében, amelyeket decemberben fedeztek fel a képviselőház két független tagjának dolgozószobájában. A vizsgálatot az érintett honatyák, Volodimir Szivkovics és Viktor Muszjaka panasza nyomán indították. A két képviselő irodájában ugyanolyan típusú lehallgató készülékeket, "poloskákat" találtak, amilyeneket az egykori szovjet titkosszolgálat, a KGB által használt. Szivkovics annak a vélekedésének adott hangot, hogy a "poloskákat" a kormánnyal kapcsolatban lévő személyek helyezhették el.

Muszjaka eredetileg a Viktor Juscsenko vezette ellenzéki koalíció tagjaként került a képviselőházba, de röviddel a választás után kivált a koalícióból, és függetleneként folytatta munkáját. Irodájában rendszeresen tanácskoztak pártjának, a parlamenti bejutás küszöbe alatt maradt "Előre, Ukrajna" politikai csoportosulásnak a tagjai.

Ukrajnában feltehetoleg nemcsak a parlamenti képviselokkel szemben élnek a törvénytelen lehallgatás eszközével: az AFP állítása szerint Washington egy ilyen, 2000 őszén lehallgatott titkos beszélgetés alapján vádolja Leonyid Kucsma elnököt azzal, hogy engedélyezte katonai radarkészülékek Irak számára történő eladását.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.