Miklós
-7 °C
2 °C

Terroristák letartóztatása Spanyolországban

MTI
2003.03.08. 14:04
Feltételezett al-Kaida-tagokat fogott el a spanyol csendőrség, olyan személyeket, akikről úgy tudja, hogy tavaly áprilisban részt vettek a tunéziai Dzserba zsinagógája elleni gyilkos merényletben.

A szám szerint öt letartóztatott Valencia, illetve La Rioja tartományban került a hatóságok horogjára pénteken, amint arról a spanyol sajtó szombaton beszámolt. Annak idején a tunéziai robbantásos merényletet - amelynek 19 halálos áldozata volt, elsősorban francia és német turisták - az al-Kaida magára vállalta.

Az öt ember közül négy spanyol állampolgár, egyikük egy asszony, aki kereskedelmi kapcsolatot tart fenn Szíriával. Egy másikról csak annyit közöltek a lapok, hogy a Valencia tartományban lévő Cullerában van horgászfelszereléseket árusító üzlete. A La Rioja tartomány fővárosában, Logronóban letartóztatott férfi neve Rukhsar Hamed, és pakisztáni állampolgár.

Elfogásukra a francia igazságszolgáltatás kérelme alapján került sor, mivel a tunéziai merénylet tavaly novemberi letartóztatottainak kihallgatása során spanyolországi kapcsolatokra vonatkozó adatok merültek fel. Az előállítottak lakásán a csendőrség írásos dokumentumokat foglalt le, de fegyvereket nem találtak.

A hírről beszámoló El Mundo tudni vélte, hogy a szóban forgó személyek aktívan részt vettek a merénylet elokészítésében és finanszírozásában. A spanyol csendőrség néhány éve több mint kétszáz olyan egyént tart megfigyelés alatt, akik feltételezhetően iszlám radikális csoportokhoz tartoznak.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!