Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Tengeri összecsapás Sri Lankánál

MTI
2003.03.10. 14:09
Valószínűleg a tízfős legénység minden tagja meghalt, amikor a Srí Lanka-i parti őrség hétfőn tűzharc után elsüllyesztette a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei szakadár szervezet egyik hajóját. A tengeri összecsapás a sziget északkeleti partjától 312 kilométerre robbant ki. A Srí Lanka-i hadiflotta legénységének négy tengerésze megsebesült, a felkelők oldalán pedig valószínűleg senki nem élte túl a harcot, mert hajójuk lángokban állt, mielőtt elsüllyedt - jelentette be a haditengerészet szóvivője.

A Srí Lanka-i hatóságok szerint a harc a sziget felségvizein robbant ki, miután a felségjelzés nélküli hajóról tüzet nyitottak a parti őrség ellenörző hajójára. A hatóságok gyanúja szerint a hajóval feltehetően fegyvert csempésztek. A tamilok viszont azt állítják, hogy nemzetközi vizeken érte támadás a 60 méter hosszú hajót - jelentette be egy fegyverszüneti ellenőr.

Tizenkilenc évig tartó polgárháború után a múlt év februárjában tűzszünetet kötött a buddhista szingaléz többséget képviselő colombói kormány a hindu tamil kisebbség számára önálló államot követelő Tamil Eelam Felszabadító Tigriseivel. Ez azóta is érvényben van a felek között. Az 1983-ban kirobbant Srí Lanka-i polgárháborúban több mint hatvanezren haltak meg.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!