Vilma
-8 °C
3 °C

Újabb légicsapások Bagdadra

MTI
2003.03.22. 14:55
Az amerikai vezetés szövetséges erők újabb légicsapásokat mértek Bagdadra szombaton kora délután. A becsapódások nyomán több helyen is hatalmas füstfelhők emelkedtek a magasba.

Az AFP beszámolója szerint legalább kilenc robbanás rázkódtatta meg az iraki fováros déli, nyugati és északi részét, amelyekben katonai célú létesítményeket értek találatok. A célpontok között volt Bagdad déli részén az al-Rasíd hadiipari vállalat telephelye is.

A légitámadás közép-európai ido szerint délután fél kettő körül kezdődött. Néhány perccel előtte Bagdadban felbőgtek a légiriadót jelző szirénák, ellentétben a délelőtti támadással, amelyet nem előzött meg légiriadó. A városban a légitámadások ellenére is viszonylag élénk volt a forgalom.

Az amerikai-brit offenzíva csütörtök hajnali megindulása óta péntek este mérték a legerősebb csapást Bagdadra és térségére az amerikai-brit erők. Szombat hajnalban és délelott is robbanások sorozata jelezte, hogy a légicsapások folytatódnak.

Matthew Moffit ellentengernagy, a Kitty Hawk amerikai repülogép-hordozó parancsnoka közölte, hogy mintegy 320 manőverező robotrepülogépet lőttek ki az iraki fővárosra és környékére.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!