Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Civilekkel is harcolnak a britek Bászránál

MTI
2003.03.24. 05:41
Bászra környékén a Black Watch skót ezred katonáit egész vasárnap tűz alatt tartották a civilek, akik géppuskákkal, golyószórókkal, sőt vállról indítható rakétákkal támadtak - derül ki az AFP helyszínen tartózkodó munkatársának jelentéséből. Brit parancsnokok elmondták, hogy az előrenyomuló amerikai és brit erők elől menekülő iraki katonák maguk mögött hagyják fegyvereiket és a katonai felszereléseket. A szövetséges csapatok védelmi állásokba telepített harckocsikat, az út mentén páncélozott szállító jármuveket és tüzérségi lövedékeket találtak.

A polgári lakosság pedig mindenre ráteszi a kezét, amit csak talál. "Mindenhol rejtegetnek fegyvereket, és úgy tunik, hogy minden iraki civilnek megvan a maga kis fegyverkészlete" - mondta el Dougie Hay őrnagy, elismerve, hogy nagyon nehéz helyzettel állnak szemben az emberei. Hay őrnagy ugyanakkor leszögezte: függetlenül attól, hogy civilruhát vagy egyenruhát visel-e, minden olyan irakit célpontnak fognak tekinteni, aki brit katonákra támad fegyverrel. - Háborúban állunk, és tüzelni fogunk arra, aki ránk lő - hangsúlyozta.

Az iraki háború csütörtök hajnali kezdete óta 16 brit katona vesztette életét: 14 helikopterbalesetekben, ketto pedig egy szövetséges tuzbe került Tornado géppel repült.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!