Árpád
-2 °C
9 °C

Milosevics feleségét gyanúsítják Sztambolics megöletésével

MTI
2003.03.31. 13:06
Szlobodan Milosevics volt jugoszláv elnök hétfőn a hágai ENSZ-törvényszék előtt megvádolta a belgrádi hatóságokat, hogy "a törvénytelenség és terror viszonyai között páratlan médiakampányt folytatnak" ellene és felesége, Mira Markovics ellen, akit Ivan Sztambolics néhai szerb elnök megöletésével gyanúsítanak.

Zarko Koracs szerb miniszterelnök-helyettes vasárnap mondta a BK magántelevízióban, hogy "úgy tűnik: a Sztambolics meggyilkolásáról szóló parancs a Milosevics-családból érkezett". A szerb kormány szombaton már jelezte, hogy a rendőrség gyanúja Mira Markovicsra, a volt jugoszláv elnök feleségére terelődött, aki azonban tagadta a vádakat.

A láthatóan fáradt, nyúzott arcú Milosevics kijelentette: be akarja bizonyítani, hogy összefüggés van az úgynevezett hágai Nemzetközi Törvényszék tevékenysége és a hétvégén a felesége, illetve ellene indított kampány között. A moszkvai szerb nagykövetség eközben megerősítette, hogy Mira Markovics az orosz fővárosban tartózkodik. Mostanáig azonban nem érkezett Szerbiából kiadatására vonatkozó kérelem.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.