Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Diplomáciai kampányt indít Kuvait

MTI
2003.03.31. 15:24
Kuvait diplomáciai kampányt indít Perzsa-öböl mentén fekvő országokban és a Biztonsági Tanács öt állandó tagállamában, hogy elmagyarázza nekik álláspontját az iraki háborúról, illetve támogatásukat kérje az iraki rakétatámadások ellen.

Szabah el-Ahmad el-Dzsábir asz-Szabah sejk, kuvaiti külügyminiszter közölte hétfőn, hogy a térségbeli helyzetről és a háború következményeiről kívánják tájékoztatni Szaúd-Arábiát, az Egyesült Arab Emírségeket, Bahreint, Katart, Ománt, az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát, Franciaországot, Oroszországot és Kínát. Hangsúlyozta, hogy nem katonai támogatást kérnek a szóban forgó országoktól, bár védelmi szerződések alapján támadás esetén Kuvaitnak joga van védelmet kérni mind az ötüktől.

Kuvaiti lapértesülések szerint a külügyminiszter Pekingben arra hívja majd fel a figyelmet, hogy egy kínai gyártmányú, Selyemhernyó-rakéta csapódott be Kuvaitvárosban a múlt hét szombaton.

Az arab világban némileg elszigetelodött Kuvait, miután március 24-én nem volt hajlandó csatlakozni az Arab Liga többi tagországához, amelyek elítélték az Irak elleni "agressziót", és az amerikai-brit erok azonnali kivonását követelték - emlékeztetett az AFP.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.