Előd
5 °C
12 °C

Bush: igaz ügyért folyik a háború

MTI
2003.04.05. 18:55
George Bush amerikai elnök szombati rádióbeszédében ismételten leszögezte, hogy a háború Szaddám Huszein iraki elnök rezsimjének megdöntéséig folytatódik.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a háború nagy és igaz ügyért folyik, faluról falura, városról városra meghozza az irakiaknak a felszabadulást, és addig tart, amíg az elnyomók el nem tűnnek, és az egész ország szabad nem lesz.

"A szabad nemzetek nem nézik ölbe tett kézzel, hogy az ellenség újabb szeptember 11-ét forraljon, ezúttal talán vegyi, biológiai vagy atomfegyverekkel. Elvesszük a tömegpusztító fegyvereket a tömeggyilkosok kezéből. Biztonságunkat védelmezve felszabadítjuk Irak népét a világ legkegyetlenebb rezsimjének uralma alól" - hangoztatta George Bush.

Washington többször is azt állította, bár egyértelmű bizonyíték nélkül, hogy az iraki rezsim kapcsolatban áll a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat elkövető Al-Kaida terrorhálózattal, és fennáll annak a veszélye, hogy tömegpusztító fegyvereket játszik a terroristák kezére.

Az elnök az iraki rezsim bűneit taglalva és ezeket az amerikai katonáknak az ártatlan polgári lakosság iránti jóindulatával szembeállítva kijelentette:

"Az iraki rezsim ebben a háborúban terrorizálja saját polgárait, mindent megtesz azért, hogy minél több legyen a civil áldozat, és halálukat propagandacélokra aknázza ki. Ezek háborús bűnösök, és így is fogunk bánni velük", fogalmazott Bush.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!