Miklós
-7 °C
2 °C

Iráni ellenzékieket bombáztak a szövetségesek

MTI
2003.04.08. 09:23
Egy iraki kurd tv szerint a szövetséges erők súlyos bombatámadást intéztek az iraki-iráni határ közelében, kelet-iraki területen egy iráni ellenzéki szervezet állásai ellen. Az Iráni Népi Modzsahed Szervezet, a teheráni rendszerrel szembenálló legnagyobb fegyveres csoport az 1980 és 1988 között zajló iraki-iráni háború idején Szaddám Huszein iraki elnök egységei mellett harcolt Irán ellen. Jelenleg mind az Egyesült Államok, mind az Európai Unió terrorszervezetnek tekinti az iráni ellenzéki csoportosulást.

A Kurdisztáni Hazafias Szövetség (PUK) tv-je úgy tudja, hogy a hétfőre virradóra kezdődött bombázások súlyos veszteségeket okoztak a modzsahedeknek Hanákín és al-Imara helységek közelében, néhány kilométerre az iráni határtól.

Irán már az iraki háború kitörése előtt "aktív semlegességi politikáját" hangoztatta a konfliktus kapcsán. Az iráni külügyi szóvivő hétfőn cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint titkos megállapodás létezne Teherán és Washington között - jegyzi meg az ANSA olasz hírügynökség.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.