Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Schröder örül az ENSZ bevonásának

MTI
2003.04.08. 18:43
Gerhard Schröder német kancellár kedden Berlinben üdvözölte George Bush amerikai elnöknek azt a Belfastban elhangzott közlését, hogy az ENSZ-nek "vitális szerepet" kell játszania Irakban.

Schröder a román miniszterelnökkel, Adrian Nastaséval lezajlott találkozója után beszélt, s azt mondta, boldog lenne, ha ezt az álláspontot minél több ország osztaná. Az ENSZ-nek nagy tapasztalata van a humanitárius segítségnyújtásban, az erős ENSZ-szerepre "legitimációs" okokból is szükség van - közölte a német kancellár.

A Belfast melletti Blair-Bush találkozóról beszámoló német tudósítások homályosnak, körvonalazatlannak találják az ENSZ "vitális szerepére" vonatozó közlést, amelyet a brit kormányfo és az amerikai elnök közös álláspontjaként tálalnak.

Condoleezza Rice, Bush nemzetbiztonsági fotanácsadója még a brit-amerikai csúcstalálkozó elott is amellett kardoskodott, hogy a szövetségesek játsszák a vezeto szerepet a háború utáni Irakban, "miután ok vettek részt Irak felszabadításában, és azért életüket és vérüket áldozták".

Schröder azt is közölte kedden, hogy Németország segíteni akar az Európai Unióba (EU) készülo Romániának a határbiztosítási rendszer kiépítésében. Nastase elmondta, hogy Románia 2004-re teljesíteni akarja az EU-felvételhez szükséges feltételeket, s három évvel késobb tagja akar lenni az uniónak. A román kormányfo foleg a bankszektorban és az energiaágazatban látna szívesen több német befektetést.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.