Ambrus
-7 °C
3 °C

Ajánlatos elhalasztani az izraeli utazásokat

MTI
2003.05.01. 14:53
A Külügyminisztérium célszerűnek látja az Izraelbe történő utazások elhalasztását az országban szerdán kezdődött sztrájk miatt. Kohári Lajos, a külügyi tárca helyettes szóvivője csütörtökön elmondta: a sztrájk egyebek között érinti az állami intézményeket, a bankokat, a postát, a vasúti közlekedést, valamint a nemzetközi légi- és hajóforgalmat.

A Külügyminisztérium felhívja a figyelmet arra, hogy nem lehetséges a banki pénzátutalás, a postai kézbesítés, a vámügyintézés, repülőgépek nem szállhatnak le, illetőleg fel, a benzinkutak üzemanyagot csak saját tartalékaik erejéig biztosítanak. Izraelben semmilyen állami intézmény nem válaszol a hozzá telefonon, faxon, vagy e-mailen érkező megkeresésekre.

A helyettes szóvivő közlése szerint az Izraelben rekedt magyar állampolgárok hazautazása a sztrájk befejeződéséig, illetve a nemzetközi légi forgalom újraindításáig gyakorlatilag lehetetlen. A tel-avivi magyar nagykövetség működik, az érdeklődők, illetve az esetleg ott rekedt állampolgárok hozzátartozói információkat kaphatnak az aktuális helyzetről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!