Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Brutálisan lemészároltak két ENSZ-alkalmazottat Kongóban

MTI
2003.05.19. 10:26
Brutálisan lemészárolták a Kongói Demokratikus Köztársaságban a helyi ENSZ-misszió (MONUC) két tagját, akik néhány napja tűntek el nyomtalanul az ország mind súlyosabb törzsi zavargások sújtotta északkeleti Ituri tartományában - közölte hétfőn a misszió szóvivője. Az ENSZ Ituri tartományban állomásozó húsz katonai megfigyelője közül kettőnek - egy jordániai és egy nigériai állampolgárnak - május 14-én veszett nyoma. Több sikertelen kutatóakciót követően május 18-án bukkantak rá a két férfi elföldelt tetemére Mongbwalu település térségében - mondta az ENSZ-misszió helyi szóvivője. A holttesteken látható sebek arról tanúskodnak, hogy a két férfit ismeretlen tettesek kegyetlenül bántalmazták és lemészárolták. Holttestüket vasárnap este szállították vissza a térség legnagyobb városába, Buniába.

Namanga Ngongi, az ENSZ főtitkárának kongói megbízottja döbbenetét kifejezve határozottan elítélte az aljas gaztettet a térség békéjének helyreállítására érkezett két fegyvertelen emberrel szemben - hangsúlyozza a közlemény.

Bunia térségében, ahol a nomád pásztorkodó hema és a letelepedett, földműves lendu törzs tagjai vívnak egymással késhegyig menő küzdelmet, mind súlyosabb a helyzet, annak ellenére, hogy a törzsi zavargásokban egymással szemben álló felek és Joseph Kabila kongói elnök a múlt pénteken a tanzániai Dar es Salaamban tűzszüneti megállapodást írtak alá.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!