Orsolya
7 °C
10 °C

A volt egészségügyi miniszter megveretett egy fotóriportert

MTI
2003.06.02. 13:05
Belső pártbírósági eljárást helyezett kilátásba Leszek Miller miniszterelnök hétfői rádiónyilatkozatában az általa vezetett Baloldali Demokratikus Szövetségben (SLD) a Newsweek Polska című képes közéleti hetilap fotóriporterének - botrányos - megveretése miatt.

Adam Tuchlinski fotóriportert pénteken este az SLD ifjúsági szervezetének két tagja megütötte és rugdosta, majd elvették és megrongálták fényképezőgépét, miután felvételeket készített a párt varsói székháza melletti étteremben ülő asztaltársaságról. Az asztalnál Mariusz Lapinski volt egészségügyi miniszter, Waldemar Deszczynski, a miniszter volt politikai kabinetfőnöke, Aleksander Nauman, a Nemzeti Egészségalap nemrég lemondott elnöke és élettársa ültek. A riporter vallomása szerint a támadásra egyenesen a volt miniszter adott utasítást a szomszédos asztalnál ülő két ifjúsági aktivistának.

Az incidens összefügg az egészségügyi tárcánál a közelmúltban kipattant korrupciós botránnyal, amellyel - más lapok mellett - a Newsweek Polska több cikkben foglalkozott. A leleplezések szerint Deszczynski - még Lapinski politikai kabinetvezetőjeként - 2002 nyarán egy külföldi gyógyszerkonszerntől több millió zlotys kenőpénzt követelt annak fejében, hogy annak csontritkulás elleni gyógyszerkészítményei felkerülhessenek az államilag támogatott lengyel gyógyszerek listájára.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!