Piroska
-10 °C
1 °C

Megölték túszaikat a kolumbiai gerillák

MTI
2003.06.25. 10:43
Tizenhárom kolumbiai katona meghalt, hét további pedig megsebesült a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erok (FARC) támadása követeztében. A szélsőbaloldali szervezet gerillái az ország északi részén a Carmen de Bolívar és Zambrano városok közötti országút elhagyott szakaszán, Bogotá fővárostól mintegy 550 kilométerre északra robbantották fel a katonák járművét - idézi a hadsereg közleményét a Reuters brit hírügynökség. A katonák helyi idő szerint kedden egy polgári járművekből álló teherautó-oszlopot kísértek, amikor a FARC fegyveresei rájuk támadtak. Ez volt az utóbbi hónapok egyik legsúlyosabb támadása a kolumbiai fegyveres erők ellen.

Egy másik műveletben a kolumbiai hadsereg elfogta egy szélsőjobboldali félkatonai szervezet 34 feltételezett tagját, és elkobozta a légierő jelzésével álcázott helikopterüket. Félkatonai szervezetek évek óta harcolnak a FARC ellen, s a gerillaháborúban évente több ezren halnak meg. A FARC emberei ismét megölték két túszukat, miután észrevették, hogy feléjük tartanak a kormány katonái. A két áldozat Doris Gil, az 1957-es kolumbiai szépségkirálynő és férje, Helmut Bickenbach vállalkozó - közölték helyi idő szerint kedden Bogotában a kolumbiai hatóságok.

A holttesteket katonák találták meg Cundinamarca tartomány La Palma települése közelében. A házaspárt tavaly decemberben rabolták el. A FARC tagjainak - vezetőségük közlése szerint - szigorú utasításuk van arra, hogy azonnal öljék meg túszaikat, amint kiszabadításukra irányuló kísérletet észlelnek. Májusban tíz személlyel végeztek hasonló módon.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!