Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Palesztin miniszter kísérete lőtt meg egy Hamasz-aktivistát

MTI
2003.07.11. 14:43
Mohamed Dahlan palesztin belbiztonsági miniszter testőrei megsebesítették a Hamász szélsőséges palesztin szervezet egyik aktivistáját.

A férfira, aki egy géppisztollyal a kezében annak az útnak a mentén állt, amelyen a minisztert szállító gépkocsi konvoj haladt, Dahlan testőrei egy esetleges merénylet megelőzése céljából lőttek rá péntekre virradó éjjel.

A palesztin miniszter az izraeli védelmi miniszterrel folytatott csütörtök esti találkozójáról tért vissza Gázába.

Az AFP francia hírügynökség szerint a palesztin belbiztonsági miniszter közvetlen közelében ülő testőr figyelmeztetésként a levegőbe lőtt, a testőrség egy másik tagja azonban célzott lövést adott le a férfira, akinek jelenlétét az út szélén gyanúsnak találta.

A 30 éves Hamász-aktivistát, aki a lábán sebesült meg, kórházba szállították.

Abdelaziz ar-Rantiszi, a Hamász egyik vezetője pénteken elítélően nyilatkozott arról, hogy a palesztin belbiztonsági miniszter testőrsége efféle incidensbe keveredett.

Véleménye szerint a testőröknek nem volt okuk arra, hogy rálőjenek a férfira. Ar-Rantiszi egyúttal vizsgálatot követelt a sebesülést okozó testőr ellen. Hangsúlyozta azonban, hogy az ügyet ennek ellenére lezártnak tekinti.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.