Orsolya
7 °C
10 °C

Liberális napilap telefonját hallgatták le Szlovákiában

MTI
2003.07.11. 14:51
A szlovák titkosszolgálat (SIS) törvénytelen módon lehallgatta a SME című szlovák liberális napilap telefonját - jelentette be pozsonyi sajtóértekezletén pénteken Szlovákia legfőbb katonai ügyésze.

Dobroslav Trnka közlése szerint a lehallgatott nem Pavol Rusko, a kormánypárti Új Polgári Szövetség (ANO) elnöke volt, hanem a SME című szlovák napilap, melynek munkatársával Rusko annakidején telefonbeszélgetést folytatott.

Rusko tavaly decemberben robbantotta ki az ügyet, miután rájött, hogy a SME-vel folytatott beszélgetését "valahol" rögzítették.

A belügyminisztérium és a titkosszolgálat egymásra mutogatva próbált kitérni a gyanú elől, mígnem az ügy kivizsgálását a katonai ügyészségre bízták.

Időközben Vladimír Mitro titkosszolgálati igazgató saját kérésére távozott hivatalából, helyét Ladislav Pittner egykori belügyminiszter vette át.

A legfőbb katonai ügyész pénteken sajtótájékoztatón közölte a tényt, egyszersmind azt, hogy a tiltott lehallgatás ügyében folyó vizsgálatot leállították, mert csak nyolc személyre tudták szűkíteni a lehallgatással gyanúsítható titkosszolgálatiak körét, de bizonyíték híján konkrét személy ellen nem tudnak vádat emelni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.