Piroska
-12 °C
-2 °C

Francia katonákat küldenek Irakba?

2003.07.12. 19:21
Nagyon is lehetséges 3000-5000 francia katona Irakba küldése, feltéve, hogy az akció ENSZ-keretek között zajlik - mondta a párizsi nemzetgyűlés védelmi bizottságának kormánypárti elnöke.

Guy Teissier, a többségi középjobb párt, az UMP képviselője a Le Parisien/Aujour d'hui című lap szombati számának nyilatkozva leszögezte: noha Franciaország mindig is elutasította, hogy a jog keretein kívül beszálljon a konfliktusba, azt a gondolatot soha nem zárta ki, hogy a béke megtámogatására Irakba menjen. Gondnak nevezte, hogy hazája már számos külső hadszíntéren - a Balkánon, Afganisztánban, Elefántcsontparton, Kongóban - jelen van, de hozzátette: "ezzel együtt nagyon is lehetséges 3000-5000 ember elküldése Irakba."

A parlamenti bizottsági elnök másfelől elmondta, hogy Franciaország külföldi intervencióinak az ára 2003-ban el fogja érni a 632 millió eurót, amiből az elefántcsontparti küldetés egyedül 132 milliót tesz ki.

Dominique de Villepin francia külügyminiszter egy pénteki interjúban azt hangsúlyozta, hogy ENSZ-megbízatás nélkül nem elképzelhető az iraki francia katonai jelenlét.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.