Mária
-6 °C
-2 °C

Málta és Ciprus is igent mondott az EU-ra

MTI
2003.07.14. 21:54
Málta parlamentje szűk többséggel jóváhagyta a szigetország európai uniós csatlakozását hétfőn. Málta lakossága a március 8-án tartott véleménynyilvánító népszavazáson kis többséggel ugyan, de szintén igent mondott az ország uniós tagságára.

Az AFP jelentése szerint a máltai parlament hétfőn 34 igen szavazattal fogadta el az alkotmány 65. cikkét módosító törvényjavaslatot, amellyel egyben ratifikálta a szigetország EU-csatlakozását rögzítő szerződést.

Az Eddie Fenech Adami kormányfő által beterjesztett javaslatot csak a kormányzó Nacionalista Párt képviselői szavazták meg.

A 65 tagú máltai parlamentben az április közepén tartott választáson a jobboldali kormánypárt 34, az ellenzék 31 mandátumot szerzett. A népszavazáson a jobboldal és a környezetvédők által támogatott EU-tagságra a szavazók 53,65 százaléka mondott igent, az ellenzők tábora 46,35 százalékot tett ki.

Ciprus parlamentje ugyancsak hétfőn ratifikálta a szigetország európai uniós csatlakozását rögzítő szerződést. Máltai kollégáiktól eltérően a ciprusiak egyhangú döntést hoztak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.