Zalán
9 °C
19 °C

Lebukott a Jézus-leleteket hamisító régiségkereskedő

MTI
2003.07.22. 21:32
Őrizetbe vettek Izraelben egy régiségkereskedőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy hamis régészeti leleteket fabrikált, egyebek közt azt az osszáriumot (csontházat), amely a Krisztus létezését bizonyító első régészeti leletnek tűnt.

Oded Golan kereskedőt tel-avivi otthonában vették őrizetbe hétfőn az AP jelentése szerint. Kedden már bíróság elé is állították, ahol a rendőrség bemutatta a hamisítványok készítésére szolgáló eszközöket, amelyeket a lakásán foglaltak le. A férfi nevéhez fűződik két olyan hamis régiség is, amely megrengette a vallási és régészeti világot, köztük a "Jakab, József fia, Jézus testvére" feliratú mészkő csontház, amelyre sokan úgy tekintettek, mint Jézus Krisztus létezésének első régészeti bizonyítékára. Az Izraeli Régészeti Hatóság június 18-án jelentette be, hogy a rejtélyes körülmények között tavaly novemberben felbukkant osszárium hamisítvány.

Odad Golan hamisított egy cipődoboz nagyságú táblát is, amelyen a zsidó templom működtetésére vonatkozó felirat volt vésve. A "Józsue-táblaként" híressé vált állelet a templommal kapcsolatos bibliai szövegek nagyon kevés tárgyi bizonyítékainak egyike lett volna.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.