Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Újabb merénylet várható Szingapúrban

MTI
2003.08.03. 13:56
A szingapúri kormány szerint az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló Jemaah Islamiyah szélsőséges iszlám szervezet - bár a szingapúri tagjainak zömét már őrizetbe vették - újabb merényleteket tervez.

Fathur Roman al-Ghozi, a Jemaah Islamiyah bombaszakértőjét azzal vádolják, hogy - miután júliusban megszökött egy Fülöp-szigeteki börtönből - több mint egy tonna robbanóanyagot vásárolt, amellyel a szingapúri amerikai nagykövetség, amerikai haditengerészeti létesítmények és más nyugati célpontok megsemmisítésére készül.

A Jemaah Islamiyah arra törekszik, hogy a terrorcselekményekkel teremtse meg a délkelet-ázsiai térségben egy nagy iszlám állam létrehozásának hátterét. Ez az iszlám állam magában foglalná Malajziát, Indonéziát (amely már most is a világ legnagyobb muzulmán lakosságú országa), a Brunei szultánságot, Szingapúrt és a többségében muzulmán lakosságú Fülöp-szigeteket. Az ENSZ tavaly októberben e csoportot is felvette az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló szervezetek feketelistájára. Szingapúrban a szélsőséges csoport több mint 30 tagját vették őrizetbe 2001 óta.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.