Szabina
4 °C
12 °C

Újabb merénylet várható Szingapúrban

MTI
2003.08.03. 13:56
A szingapúri kormány szerint az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló Jemaah Islamiyah szélsőséges iszlám szervezet - bár a szingapúri tagjainak zömét már őrizetbe vették - újabb merényleteket tervez.

Fathur Roman al-Ghozi, a Jemaah Islamiyah bombaszakértőjét azzal vádolják, hogy - miután júliusban megszökött egy Fülöp-szigeteki börtönből - több mint egy tonna robbanóanyagot vásárolt, amellyel a szingapúri amerikai nagykövetség, amerikai haditengerészeti létesítmények és más nyugati célpontok megsemmisítésére készül.

A Jemaah Islamiyah arra törekszik, hogy a terrorcselekményekkel teremtse meg a délkelet-ázsiai térségben egy nagy iszlám állam létrehozásának hátterét. Ez az iszlám állam magában foglalná Malajziát, Indonéziát (amely már most is a világ legnagyobb muzulmán lakosságú országa), a Brunei szultánságot, Szingapúrt és a többségében muzulmán lakosságú Fülöp-szigeteket. Az ENSZ tavaly októberben e csoportot is felvette az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló szervezetek feketelistájára. Szingapúrban a szélsőséges csoport több mint 30 tagját vették őrizetbe 2001 óta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.