Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Bezáratott ellenzéki irodák: Irán elégedett

MTI
2003.08.17. 12:23
Az iráni vezetés vasárnap melegen üdvözölte, hogy az amerikai külügyminisztérium bezáratta a Modzsahedin Halk és az Iráni Ellenállás Nemzeti Tanácsa nevű iráni ellenzéki szervezetek egyesült államokbeli irodáit.

Colin Powell, az amerikai diplomácia vezetője pénteken írta alá a rendeletet az irodák bezáratásáról és egyben elrendelte a két szervezet csaknem 100 millió dollárt kitevő betéteinek befagyasztását is. Kamal Harazi iráni külügyminiszter vasárnap pozitív lépésként üdvözölte a washingtoni döntéseket és leszögezte, hogy azok megfelelnek az amerikai kötelezettségvállalásnak a nemzetközi politikai életben.

Kamal Harazi kijelentette azt is, hogy az Egyesült Államoknak már korábban fel kellett volna lépnie az ellenzéki szervezetekkel szemben, miután azok hosszabb ideje szerepeltek a terrorista szervezeteknek a külügyminisztérium által összeállított jegyzékében. A Modzsahedin Halk főként Szaddám Huszein tavasszal megbuktatott iraki elnök rendszerének támogatását élvezte.

Az Iráni Ellenállás Nemzeti Tanácsának washingtoni képviselője elítélte a szervezettel szemben hozott amerikai lépéseket és annak a véleményének adott hangot, hogy az amerikai kormány döntése Teherán követelésére született.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!