Árpád
-2 °C
9 °C

Ismét szerb gyerekekre lőttek Koszovóban

MTI
2003.08.18. 07:44
Ismeretlen tettesek sorozatlövéseket adtak le vasárnap szerb gyermekekre a nyugat-koszovói Gorazdevac falunál. A Bistrica folyóban fürdőző öt gyermek közül ezúttal senkinek nem esett bántódása, eltérően a szerdai esettől, amikor ugyanezen a helyszínen, ugyanilyen körülmények között ugyanígy végrehajtott támadás következtében két szerb tizenéves vesztette életét, négy pedig megsebesült.

Helyi lakosok elmondták, hogy ezúttal is a szomszédos Zahac nevű albán falu irányából érkeztek a lövések. A koszovói ENSZ-rendőrség és a NATO-vezetésű békefenntartó erők (KFOR) vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy helytállóak-e azok a lakossági bejelentések, miszerint két, AK-47-es típusú géppisztollyal felszerelkezett férfi lövöldözik a szerbek lakta Gorazdevacra.

A szerdai támadás két áldozatát, a 11 éves Pantelija Dakicot és a 19 éves Ivan Jojovicot pénteken temették el a Pristinától mintegy 80 kilométerre nyugatra fekvő Gorazdevacban. A négy sebesült gyermek közül egy állapota még mindig súlyos.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!