Orsolya
7 °C
10 °C

Ötven tálib gerillát öltek meg afgán katonák

MTI
2003.08.25. 19:11
Legkevesebb ötven tálib gerillát öltek meg amerikai repülőgépekről ledobott bombák hétfőn Afganisztánban - közölte Zábul tartomány szóvivője.

Több mint ezer afgán kormánykatona mintegy ötszáz tálib gerillát kerített be. "A harcok folytatódnak, a tálibok menekülni próbálnak" - tette hozzá a szóvivő a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva.

Az akció során a tálib harcosok egyik táborát is sikerült megsemmisíteni a pakisztáni határ közelében. A harci gépek egy közös, amerikai-afgán hadművelet részeként támadták a tálib állásokat Daj Csupan körzetében, az ország délkeleti részén.

Az afgán kormánykatonák és a tálib fegyveresek között a múlt hét óta folynak a harcok Zábulban és a vele szomszédos Uruzgán tartományban.

A tálibok "szent háborút" hirdettek az Afganisztánban állomásozó külföldi csapatok, az afgán hadsereg és a közép-ázsiai országban tartózkodó külföldiek ellen.

Ebben a háborúban a fanatikus muzulmánok a segélyszervezetek munkatársait is legitim célpontnak tekintik. Az utóbbi két hétben legkevesebb 150 ember vesztette életét összecsapásokban Afganisztán keleti és délkeleti részén.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!