Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Egy halott az izraeli rakétatámadásban

MTI
2003.08.26. 23:00
Izraeli harci helikopterek sikertelen kísérletet tettek kedden Gáza városa közelében a palesztin Hamász szervezete katonai szárnyához tartozó személyek likvidálására.

Az izraeli rakétatámadás egyik sérültje
Fotó: EPA/Mohammed Saber
A célba vett Hamász-tagok túlélték a támadást, ám a helikopterektől kilőtt rakéták robbanása következtében életét vesztette egy kívülálló, huszonhat járókelő pedig megsebesült.

A helikopterek közvetlen célpontja egy gépkocsi volt, amelyben három Hamász-aktivista utazott a Gáza város közvetlen szomszédságában levő Dzsabalíja településen. A radikális palesztin szervezet tagjai azonban észlelték a közeledő helikoptereket, és megértették a rájuk leselkedő veszélyt, ezért hanyatt-homlok kimenekültek a járműből, és még időben biztonságos helyre húzódtak.

Az egyik rakéta telibe találta az immár üres gépkocsit. Egy idős ember, aki kis boltja előtt üldögélt a közelben egy járdaszegélyen, meghalt a rakéták robbanásától. A huszonhat sebesült járókelő között négy gyermek is van. Egy nyolcéves fiú állapota válságos, jelentette az amerikai AP hírügynökség, szemtanúkra és palesztin orvosokra hivatkozva.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.