Árpád
-2 °C
9 °C

Hadjáratot indítottak az emberkereskedők ellen Olaszországban

MTI
2003.09.09. 16:03
Több tucatnyi olasz, ukrán és bolgár emberkereskedőt vett őrizetbe az olasz rendőrség a keddre virradó éjjel végrehajtott nagyszabású razziák és házkutatások során Calabriában és több észak-olasz városban.

A hatóságok akciója a kelet-európai országokból érkezők becsempészésére szakosodott bűnszövetkezetek ellen irányult, amelyek egyben prostitúcióra is kényszerítik áldozataikat. A bűnözők többségét a dél-olaszországi Crotone városában vették őrizetbe: a fiatal nőket buszokkal szállították ide, hogy a helyi illegális bordélyokban kéjhölgyekként alkalmazzák őket.

Olaszországban közel hetvenezerre becsülik a prostituáltak számát, az iparág évente 26 milliárd eurós forgalmat bonyolít le. A bandák rengeteg külföldit is futtatnak, a "vendégmunkások" többsége (becslések szerint kétharmada) albán, de jelentős a nigériaiak, a románok és a volt Jugoszlávia területéről érkezők aránya is. A fiatalkorú, rabszolgasorban tartott prostituáltak többségét Albániából, Romániából és Moldovából szállítják Olaszországba.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.