Salamon
7 °C
13 °C

Robbanás Tel-Avivban: nyolc halott, harminc sebesült

MTI
2003.09.09. 21:12
Az öngyilkos merénylőn kívül legalább hét halottja volt a Tel-Aviv közelében lévő katonai támaszpont buszmegállójában végrehajtott, kedd délutáni öngyilkos merényletnek. A Háárec című izraeli lap értesülése szerint lehet, hogy nő volt a merénylő. A palesztinoknak tulajdonított merényletben az elkövetőn kívül hatan vesztették életüket és legalább harmincan sebesültek meg, közülük tizenötnek az állapota súlyos.

A támadást az izraeli főváros egyik külvárosa, Risón-Lecijón közelében lévő Crifin katonai támaszpont megállójában hajtotta végre a merénylő csúcsforgalom idején, amikor a megállóban sok katona tartózkodott. Egy szemtanú látott egy személyt, amint a buszmegállóban várakozó katonák felé rohant. A rendőrök láttak egy gépkocsit elmenekülni a robbanás helyszínéről.

Ariel Saron izraeli miniszterelnök hivatalának egyik tisztségviselője a merényletre reagálva kijelentette: Izrael megteszi a szükséges lépéseket az ország lakosságának védelmére, miután a Palesztin Hatóság vonakodik leszerelni az iszlám szélsőséges szervezeteket.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!