Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Újabb letartóztatás kémkedésért Guantánamón

MTI
2003.09.24. 00:14
Az Egyesült Államokban kémkedés és az ellenséggel való összejátszás címén vádat emeltek a légierő egyik tagja ellen, aki arab nyelvű tolmácsként a guantánamói támaszponton szolgált, ahol a terrorizmussal gyanúsított külföldieket tartják fogva.

Ahmad Al-Halabit július 23-án a floridai Jacksonville-ben tartóztatták le, Guantánamóból visszatérőben, és a kaliforniai Vandenberg légi támaszponton őrzik. A tolmács ismerte azt az amerikai muzulmán tábori papot, akit szeptember 10-én tartóztattak le hasonló vádakkal, de egyelőre nem tudni, hogy cinkosok is voltak-e.

A kínai származású, rangja szerint kapitány Yousef Yee muzulmán tábori papot is floridai Jacksonville-ben tartóztatták le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei, mivel bizalmas katonai iratokat találtak nála. Jelenleg a dél-carolinai Charleston kikötőjében a haditengerészet egyik hajóján tartják fogva.

A Kuba szigetén lévő Guantánamo haditengerészeti támaszponton közel 660 személyt tartanak fogva, többségükben az al-Kaida terrorhálózat feltételezett tagjait, illetve az afganisztáni bukott tálib rezsim katonáit és tisztségviselőit.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.