Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Meghalt a hétvégén megsebesített iraki politikus

MTI
2003.09.25. 10:40
Akila al-Hásimi
Fotó: EPA/Matt Campbell
Belehalt sérüléseibe csütörtökön Akila al-Hásimi, az iraki ideiglenes kormányzótanács tagja, aki ellen a hét végén merényletet követtek el.

Al-Hásimi asszonyt hat fegyveres támadta meg múlt szombaton Bagdad nyugati részén lévő otthona közelében, több lövést adva le rá. A súlyos haslövéseket kapott asszonyt Szaddám Huszein egyik volt bagdadi palotájában berendezett amerikai főhadiszállás kórházába vitték, állapota azonban folyamatosan romlott, és életét nem tudták megmenteni.

Akila al-Hásimi tapasztalt iraki karrierdiplomata volt, a megbuktatott diktátor, Szaddám Huszein idején is a külügyminisztériumban dolgozott különböző beosztásokban. Ő volt az egyetlen a megdöntött iraki rezsim magasabb beosztású tisztviselői közül, akiket beválasztottak a 25 tagú ideiglenes kormányzó tanácsba. Az iraki küldöttség tagjaként részt vett volna az ENSZ-közgyűlés ülésszakának kedden kezdődött általános vitáján és bagdadi általános vélemény szerint ő lett volna Irak új washingtoni nagykövete - jegyzi meg az AP amerikai hírügynökség.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.