Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Földrengés-utórezgések Japánban

MTI
2003.09.27. 14:56
Számos utórengés rázta meg szombaton Japán északi részét, miután előző nap három erős földrengéshullám pusztított Hokkaido szigetén.

A Richter-skálán az 5,8-tól 8-as fokozatig terjedő erősségű pénteki földmozgásokat szombat délután több tucat utórengés követte, közülük az egyik erőssége a 5,2-es fokozatot is elérte. A japán meteorológiai szolgálat egyik munkatársa elmondta: az első rengést követő 32 órában összesen 53 földmozgást észleltek.

A japán hatóságok szombaton arra figyelmeztették a lakosságot, hogy az elkövetkező egy hétben még további utórengések várhatók, amelyek erőssége akát a 7-es fokozatot is elérheti.

A legfrisebb adatok szerint a földrengéssorozat következtében 572 ember sérült meg, egy részük súlyosan. A földmozgással összefüggésbe hoznak egy halálesetet is: egy férfit kitört üvegdarabok takarítása közben elütött egy autó.

A japán rendőrség, parti őrség és tűzoltóság szombaton több mint kétszáz ember bevetésével mindazonáltal egész nap hiába kutatott két idős horgász után, akiknek nyoma veszett.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.