Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Powell: Az amerikai-magyar kapcsolatok nagyon jók

MTI
2003.10.03. 19:43
Colin Powell pénteken megköszönte magyar kollégájának, Kovács Lászlónak azt a szilárd támogatást, amelyet Magyarország a terrorizmus elleni harcban katonák küldésével nyújtott Irakban és Afganisztánban.

Ezt az amerikai külügyminiszter tárgyalásaik után közölte, amelyeket rendkívül sikeresnek nevezett nyilatkozatában. "Könnyű tárgyalások voltak, a barátságunkat ünnepeltük. Az amerikai-magyar kapcsolatok nagyon jók" - jelentette ki Colin Powell, megjegyezve, hogy az új budapesti amerikai nagykövet a héten már letette a hivatali esküt. Kapcsolatunk erős lábakon áll - mondta az amerikai külügyminiszter.

Kovács László elmondta, hogy egy évvel ezelőtt frissen kinevezett külügyminiszterként közölte Collin Powell-lel, hogy Magyarország hűséges, gyors és kiszámítható szövetséges. Most - mondta Kovács László - nem volt szükség arra, hogy meggyőzzem. Magyarország, amely hamarosan az Európai Unió tagja lesz, minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy a NATO és az EU szorosan együttműködjön, és ne legyen köztük rivalizálás - hangsúlyozta.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.